Over Lynte

Ieder kind krijgt de gelegenheid zich naar eigen aard en  mogelijkheden en  in het eigen tempo te ontwikkelen!

Achtergrond

Lynte is het vaste gezicht van kinderopvang De Kikkerkoning in Assen. Ze is getrouwd en moeder van drie al uitwonende kinderen. Zij heeft jarenlange ervaring  als leerkracht in het basisonderwijs en heeft bovendien op een kinderdagverblijf gewerkt. Al ruim negen jaar is ze werkzaam als gastouder.

motivatie

Het werken met jonge kinderen spreekt haar erg aan. Zij staan open, onbevangen en vol verwondering in het leven: alles is nieuw. Lynte vindt het bijzonder om een aandeel te kunnen leveren in de ontwikkeling en opvoeding van jonge kinderen. Met een eigen kinderopvang kan ze concreet haar visie omtrent ontwikkeling en opvoeding in de praktijk brengen.

visie

In een kleine groep is er tijd en aandacht voor het individuele kind. De dag  verloopt in een vast dagritme, actieve en rustige momenten wisselen elkaar af. Kinderen krijgen hier tijd en ruimte om te rennen en te ravotten, om samen te spelen maar ook om bij te komen en zich even terug te trekken.

Spelen is leren!
Kinderen leren door te spelen en leren van elkaar!

Bij het aanbod van activiteiten en materialen vindt Lynte de interesse van het kind leidend. Zij vindt het belangrijk dat elk kind volop de gelegenheid krijgt ervaring op te doen met verschillende materialen en veel kan experimenteren. Het aanbod van speelgoed en materialen is hierop afgestemd: uitnodigend, uitdagend en gevarieerd. Buitenspelen staat hoog in het vaandel.

Het vaste dagritme, de kleinschaligheid, de huiselijke sfeer, alsook de begeleiding door één leidster geven het kind steun zodat het zich snel veilig en vertrouwd voelt en zich zo optimaal kan ontwikkelen.

Reacties van ouders

” Lynte, we willen jou bedanken voor jouw liefdevolle zorg voor en betrokkenheid bij onze dochter. Al heel snel voelde ze zich veilig en mocht ze opbloeien, ontwikkelen. We zien dat zij ervan geniet om bij jou te spelen. Mooi om te merken wat je allemaal onderneemt met de kinderen. Je levert zo een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van de kinderen. Lynte, BEDANKT voor jouw liefdevolle bijdrage hieraan!”

” Lieve Lynte, bedankt voor de vele dagen gevuld met spelletjes, voorlezen, puzzelen, spelen, knutselen, kooksessies, autootjes, treintjes, bouwen en buitenspelen met zand , water, races, rupsjes, slakjes etc., maar bovenal voor alle goede zorgen!  Onze kinderen hebben het heel fijn gevonden!”

“Beste Lynte, Enorm bedankt voor de geweldige tijd die onze kinderen bij jou gehad hebben! Met jouw geduld, toewijding en professionaliteit heb je een hele positieve bijdrage geleverd aan hun ontwikkeling. De kindjes mochten zijn wie ze zijn en alles weet je altijd met enthousiasme te benaderen. Beide kinderen zijn altijd met veel plezier naar je toe gegaan, en voor ons was het geruststellend te weten dat ze in goede handen waren! Nogmaals ontzettend bedankt daarvoor! Liefs, …..”

 Drie keer per week kijkt onze kleine man ernaar uit om naar De Kikkerkoning te gaan. Als enigst kind leert hij op een speelse manier met andere kinderen om te gaan. Lynte zorgt voor een veilige en vertrouwde omgeving, waarin onze zoon zich veelzijdig kan ontwikkelen. Zij stimuleert de creativiteit, vindingrijkheid, muzikaliteit en oplossingsgerichtheid. Ze denkt met ons mee in het belang van onze zoon en respecteert onze wensen als ouders. Het is prachtig om te zien, hoe begaan ze is met elk kind.” 

Inspectierapport GGD

In oktober 2017 bezocht de GGD De Kikkerkoning voor een inspectie. Het rapport is hier in te zien.